Riemaandrijving

De laatste jaren is er een nieuw systeem in opkomst, die de concurrentie aangaat met de fietsketting. Dit is de fiets met riemaandrijving of beltdrive in plaats van een ketting. De riem neemt alle nadelen van de ketting weg en het is daarom een steeds vaker gebruikt systeem op de moderne fiets.

​Er zijn verschillende merken die werken met een riemaandrijving, denk bij ons aan Velo De Ville en Cortina. De fietsen hebben altijd een riem in combinatie met een versnellingsnaaf, hierin wordt de gekozen versnelling verwerkt. Er zijn dus veel verschillende naven beschikbaar, denk hierbij aan 3,7 of 8 versnelling, maar ook de luxere naven van Alfine en Rohloff, met 11 of 14 versnellingen. Er is zelfs de mogelijkheid om te werken met een Pinion-systeem.

​Daarnaast zijn er op dit moment twee merken waarvan de riem is terug te vinden op veel fietsen: Uiteraard zit er een kwaliteitsverschil tussen de systemen. Maar beide systemen functioneren uitermate goed en zijn nagenoeg onderhoudsvrij!

De voordelen van een beltdrive

​E-bikes met belt drive 

​Niet alleen de reguliere fietser profiteert van deze ontwikkeling, ook de wie voor een e-bike kiest krijgt steeds meer te maken met de riem.
Onder meer ons huismerk Velo De Ville werkt al op regelmatige basis met fietsen die een belt hebben in plaats van een ketting.

Meer informatie vind je op de website van Velo De Ville.
Heb je nadien nog vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!