Ednine


In 2010 bedacht ingenieur Edwin Van De Weghe een uitdagend concept: het ontwikkelen van een snelle, lichtgewicht en wendbare ATB voor de typische off-road tracks op vlak land.
Het resultaat was een onconventionele framegeometrie met de topsnelheid van een 29r maar met de behendigheid en speelsheid van een 26r. Het eerste frame van Ednine werd officieel gelanceerd in 2012. Het eerste generatie frame was toen al compatibel met alle soorten wielstellen (130/135 mm), dus het kan worden aangepast met lichtgewicht racesturen met off-road 29r-banden, om laat het nog sneller accelereren.
 
Alle frames van vandaag zijn zelfs compatibel met de steekas (135x12mm en 142x12mm). Bovendien zijn alle frames compatibel met zowel schijf- als V-remsystemen, zodat deze zich aan alle ruwe, vuile, modderige en zanderige omstandigheden kan aanpassen. Niet alleen de geometrie, maar ook de materialen die worden gebruikt om Ednine-frames te maken, zijn vrij uniek. Ednine-frames zijn volledig gemaakt met Japanse koolstofvezels met hoge treksterkte (Mitsubishi TR50 en Nano carbon CNF's). Deze vezels zorgen voor een betrouwbare lichtgewicht constructie met een perfecte balans tussen torsiestijfheid en comfort.

Ednine VHD-29R
VHD of Versatile Head Tube Design is het oorspronkelijke frame-concept. De positie van de balhoofdbuis maakt zowel 470 mm vaste vorken als verende vorken mogelijk. Combineer dit snelle en wendbare frame met zowel schijf- als V-brake-compatibiliteit en je krijgt het frame dat alle disciplines van flatland off-road fietsen omvat.
 
Ednine LHD-29R
LHD of Low Head tube Design zorgt voor een lagere stuurpositie met behoud van dezelfde framegeometrie als de VHD. Het frame werkt niet alleen als een 26 "ATB-frame, het heeft dezelfde lage cockpitpositie als een 26r terwijl het de voordelen heeft van een 29" wielset. Het LHD-frame heeft zelfs een hogere torsiestijfheid vergeleken met de VHD vanwege de compactheid en is verreweg het best presterende strandraceframe ooit. De LHD dient ook als de kern van het GRAVELGRINDER-concept: een avontuur / grindfiets met de behendigheid van een crossfiets, maar biedt tegelijkertijd meer comfort en topsnelheid dankzij bredere bandensecties.
 
Ednine-frames
Zowel VHD- als LHD Ednine-frames kunnen afzonderlijk worden aangeschaft in een van de kleuren zoals in de catalogus wordt getoond.
Het LHD-frame wordt altijd geleverd met de specifieke Ednine LHD-vork, vanwege de geometrie van het frame.
Alle framesets worden geleverd met zadelpenklem, cantilever-doppen en tapeinden, schijfremadapter en 135/130 uitvaleinden.

Bekijk het volledig overzicht en gamma in onze folder op onderstaande link.

http://codagex.be/websolutions/WSData/WSItemAttachments/Folder_2018_EDNINE_BENELUX_(SPREADS_WEB)_def.pdf

Wenst u extra info vul vrijblijvend ons contact formulier in.